Opis
Pyłek pszczeli z kwiatów wiosennych, głównie rzepaku, sadów, leszczyny.
Zbiór z maja 2023.
W słoiku o wadze 550g.
Zbiór z pól z dala od dróg, w pasiece wędrownej w okolicy wsi Czelin.
Aromatyczny i kolorowy skarb pozyskiwany przez pszczoły z lokalnych kwiatów.
Pyłek pszczeli jest pełen cennych składników odżywczych. Oto dlaczego warto go poznać:
-
Źródło składników odżywczych: Pyłek pszczeli jest niezwykle bogaty w witaminy, minerały, enzymy, aminokwasy i przeciwutleniacze. Działa jak prawdziwa witaminowa bomba, wspomagając układ odpornościowy, energię i ogólną kondycję organizmu.
-
Wspomaga układ odpornościowy: Pyłek pszczeli ma działanie immunostymulujące, pomagając wzmocnić naturalną obronę organizmu. Regularne spożywanie pyłku pszczelego może zwiększyć odporność na infekcje i choroby.
-
Energia i wytrzymałość: Dzięki swojemu unikalnemu składowi odżywczemu, pyłek pszczoli może przyczynić się do poprawy wydolności fizycznej i umysłowej. Wspomaga naturalne procesy metaboliczne, zapewniając długotrwałą energię i redukując zmęczenie.
-
Zdrowa skóra i piękne włosy: Pyłek pszczeli zawiera składniki korzystne dla skóry, takie jak witaminy E i C oraz przeciwutleniacze, które pomagają chronić skórę przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi. Dodatkowo, wspomaga kondycję włosów i paznokci, nadając im blask i siłę.
-
Źródło białka roślinnego: Dla osób poszukujących alternatywy dla mięsa lub szukających uzupełnienia białka, pyłek pszczeli stanowi doskonałe źródło białka roślinnego. Jest łatwo przyswajalny przez organizm i stanowi cenne uzupełnienie diety.
UWAGA: przed zastosowaniem kuracji pyłkiem radzimy wykonać próbę uczuleniową ( zażyć niewielką ilość pyłku i obserwować reakcje organizmu).
Dawkowanie pyłku :
Pyłek jest lepiej przyswajalny w postaci rozpuszczonej, dlatego należy 2 łyżeczki pyłku zalać wodą, mlekiem, sokiem (pół szklanki), odstawić na conajmniej pół godziny, wymieszać i wypić. Najlepsze rezultaty są widoczne przy stosowaniu go rano na czczo przez okres 1-2 miesięcy.